Corvette Club Bergen logo
    Siste oppdateringer:   03.05.22 - Terminliste 2022 |||

Klokken i California nå:

 
Klokken i Florida nå:

 

Artikler

Hva er bedre enn 1 Corvette? Jo 2 Corvetter.

Roar er igjen i slaget etter et heller magert innhold i garasjen denne vinteren. Først kjøpte han seg en Corvette, en gammel Rust Rotte som trengte mye mer enn hjelp fra Meguiars, så da ble den satt bort til noen for å få den til å skinne igjen. Så brått var garasjen tom igjen. Landstreffet nærmet seg og noe måtte gjøres. Finn annonsene skrek etter Roaren, men han hadde en annen plan, så turen gikk til en liten bygd en time fra Bergen og vips hadde Roar løst landstreff problemet.

Corvette Club Bergen
 

Historien starter en høstdag i 2014 da Roar skulle rydde i garasjen, dessverre kom han i skade for å rydde vekk bilene og. Og når vi snakker om Roaren, så kan altså en tom garasje by på mye grubling, tennisalbu etter nettsøk og mange urolige netter med tenking.
Etter en vinter på jakt etter hans tidligere 1958 modell, gav han til slutt opp denne jakten og stilte inn kikkerten mot østlandet. For etter nok en natt med aktiv tankevirksomhet kom han til å tenke på Gjølbergs 1963 modell, denne Rust Rotten av en Split Window (selv rusten var ikke bilen, men hadde karrosseriet vært i metall, så hadde det garantert vært mye rust på den). 1963 modell Splitt Window, kanskje det størte Corvette ikonet, en drømmebil for mister Tomassen. Etter tøffe forhandlinger ble det kjøp og Roar satt med et ikon i garasjen og en henger full av deler. Tanken var da å kjøre med den slik den var et år eller to. Denne kunne brukes og man trengte absolutt ikke være redd for lakken. Men så var det dette med Roaren og denne tankevirksomheten som på mystisk vis dukker opp når hodet treffer puten. Noe måtte gjøres og det NÅ. Så da bar det avsted for å få denne bilen tilbake til glansdagene på 60- tallet.

Corvette Club Bergen
 

Og her starter også del to av denne historien. For nå som bilen var satt bort og kom til å være lenge borte fra garasjen, så stod jo garasjen til mister Tomassen igjen tom. Og problem nummer 2, landstreffet var kun uker unna. Så for å få fortgang på dette "problemet" gikk han å la seg slik at tankene og ideene igjen kunne begynne å kverne. Når han litt utpå natten har tatt en rundt over alle bilene han bare MÅ ha, så dukker det opp et brøl i tankene, LINGENFELTER. 750 gamp, utmerket kjøretøy for rolige turer på Sotra. Holmefjorden må kontaktes, ryktene sier jo at denne skal selgs, så her må noe gjøres fort. Og kun få dager senere sitter det to muntre karer i en bil på vei til Eikelandsosen for å hente bilen og diverse deler som følger med. Igjen er Roar blitt en fornøyd gutt men Corvette i garasjen.
 
Etterord:
Einar har ikke forlatt Corvette miljøet selv om Lingenfelteren nå er solgt. Han har en meget potent C3 stående i garasjen og dukker nok snart opp igjen.
 
Til slutt tar jeg med en melding fra Roar:
Roar er lei seg for at vi ikke får se Einar og fruen på årets Landstreff. Det er tross alt Einar’en jeg tenker på i forbindelse med bilen, han som har vært "Mr. Lingenfelter".

Corvette Club Bergen
Roar har noe å strekke seg etter for å fylle skoene til tidligere eier.
 
Corvette Club Bergen
 

 
 
artikkel av: Henning
bilder av: Henning