Corvette Club Bergen logo
    Siste oppdateringer:   03.05.22 - Terminliste 2022 |||

Klokken i California nå:

 
Klokken i Florida nå:

 

Artikler

Statsbudsjettet.

Da har denne formiddagen gått med til TV-titting og lytting av hva ledelsen for AS Norge har å si om fremtiden for bilavgiftene.

Etter hva jeg forstår har våre amerikanske muskelbiler ikke stort å frykte. Da det nå sies at CO2-avgiften skal erstatte Slagvolumavgiften blir ikke regnestykket så verst. (verre blir det nok for Ferrari med sitt lille slagvolum og kanskje også Dodge Viper som sikkert kan skilte med et høyt CO2 utslipp)
 
De klarte naturlig nok ikke å holde seg unna effektavgiften.
"I tillegg til innføringen av CO2-elementene legges det opp til kraftig avgiftsøkning for biler med mer enn 130 kW eller 177 hk. Avgiften for effekt over dette nivået foreslås økt med hele 49 prosent."
Dette gjør sitt til at gevinsten på volum vs. CO2 blir spist opp av effekten.
 
Etter utregninger på www.statsbudsjettet.dep.no med tallene vekt-1420, cm3-7000, co2-350 og hk-500, skulle en ny Z06 "kun" stige med 12 207.
 
Er dette riktig så er det ikke så aller verst for Corvetten...
 
 
Følg diskusjonen på CorvetteClub.no.

 
 
Lagt til 07.10.06:
Diskusjonen går på CCN forumet. Litt forvirringer er det angående de nye satsene. Det kan se ut til at CO2-avgiften kun vil gjelde for Corvetter registrert etter 1.1.2001, mens Corvetter før denne tid ikke får CO2-avgiften men beholder slagvolumavgiften. Disse bilene vil derimot få samme økning på hk-avgiften som det nye systemet byr på. Om dette stemmer vil nok de første årene av C5 generasjonen bli noe dyrere.
Vi jakter fortsatt på det gode svaret om de nye avgiftsatsene...

 
 
Lagt til 18.10.06:
Her kan du finne CO2-data: smmtco2.co.uk.
PS. Riktigheten av denne vites ikke.

 
 
Lagt til 14.12.06:
Det har vært mye forrvirringer rundt de nye avgiftene som trer i kraft 01.01.2007. Først så det ut til at Corvetten skulle komme greit fra de høye økningene, men den siste tiden viser det seg at dette ikke vil stemme. Grunnen er at Norge ikke godtar USA sine tall for CO2. Dette gjør at Corvettene ikke får CO2 påslag, men de beholder den gamle ordningen. Dette kunne vært greit nok, men når de øker de gamle avgiftene markant så blir regnestykket heller trist lesning. For C5 Corvetten blir det en økning rundt 100.000. Det er fortsatt litt forvirring rundt C6 Corvettene. I beste fall bløir de stående som i dag. I verste fall får en C6 Z06 en økning på 312.000.

Se også CorvetteClub.no.
Se tallen for C5.

 
 
artikkel av: Henning